Ce consola sa alegem: Xbox One sau Playstation 4?

Lupta dintre Xbox One si Playstation 4 are deja mai bine de doi ani. Se pare insa ca lupta e inca stransa, producatorii lansand upgrade dupa upgrade. Ce consola e mai buna? La fel ca in lupta dintre Apple si Samsung, nu exista un castigator.

Daca ne uitam la vanzari, Playstation 4 pare sa fie in castig, cu un total de 45.3 millioane de console vandute de la aparitie. De partea cealalta, Xbox One avea un total de 23.5 millioane de console in luna octombrie.

Lansarea de curand a modelului Xbox One S are insa toate sansele sa recupereze din diferenta. Xbos One S este mai subtire, mai mic si este compatibil cu ecrane 4k si HDR, asa ca a primit un upgrade important.

Cu o capacitate de stocare de 2 TB, consola este ideala pentru un televizor HDR. Xbox foloseste interfata Windows 10, asa ca este foarte intuitiv.
Cei de la Playstation nu au lasat insa garda jos si au lansat varianta Pro. Lupta merge mai departe si ajunge la nivelul jocurilor. Avantajul la Xbox One este ca jocurile mai vechi sunt inca valabile, spre deosebire de Playstation. Ambii producatori mizeaza totusi in primul rand pe jocuri unice, care nu pot fi folosite pe alte console.

Atunci cand vine vorba de pret, consolele stau foarte aproape una de cealalta. In momentul de fata variantele de 500 GB se gasesc aproape la acelasi pret, in intervalul 1200-1300 de lei. Dupa cum era de asteptat, fidelitatea fata de brand si preferintele in materie de design si jocuri sunt cele care influenteaza cel mai mult decizia de achizitie.

Pentru un utilizator de Xbox 360, Xbox One este cu siguranta varianta mai la indemana. Jocurile vor fi in continuare disponibile, iar designul consolei este imbunatatit si mult mai atractiv. Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca, de cele mai multe ori, pachetele Xbox One sunt insotite de acces pentru cateva luni pe platforma Xbox Live.

De partea cealalta, un utilizator de Playstation 3 va aprecia la versiunea mai noua jocurile speciale si placa grafica superioara. Printre jocurile exclusive cele mai noi din portofoliul Playstation 4 se numara The Last Guardian, What Remains of Edith Finch, God of War, Days Gone, Hellblade sau Let it Die. Xbox se lauda cu Forza Horizon 3, Titan Fall si bineinteles seria Halo.
Dupa cum ne dam cu toti seama, totul tine de consola cu care ne-am obisnuit si de jocurile pe care le preferam. In materie de dotari si de design consolele sunt destul de asemanatoare. Ambele au la baza procesoare si placi grafice AMD, diferenta fiind foarte mica in favoarea Playstation.

In ultima perioada preturile au scazut destul de mult, asa ca momentul este ideal pentru a cumpara o consola. Daca urmaresti sa treci la un nou nivel de joc, o consola iti va oferi o experienta cu totul si cu totul speciala fata de cea de PC. In plus, odata cu aparitita televizoarelor smart Full HD si 4k performante, experienta de joc este cu atat mai captivanta. Daca nu ai mai avut o consola pana acum, gandeste-te ce jocuri iti plac si cat esti dispus sa platesti pentru ele pe viitor.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.