Google a introdus modul confidential pentru Gmail in 2018, o setare care permite utilizatorilor sa trimita mesaje care pot expira si care impiedica destinatarii sa le copieze continutul, sa le redirectioneze altora sau sa le descarce.

Aceasta caracteristica este activata automat; managerii de conturi vor avea posibilitatea de a o dezactiva daca doresc. In alta ordine de idei, inseamna ca veti putea utiliza functia daca compania dvs. utilizeaza Gmail, ceea ce va fi deosebit de util pentru oamenii de afaceri care trebuie sa trimita documente ”sensibile”.

Puteti utiliza modul confidential pe un desktop sau prin intermediul aplicatiei Gmail pe mobil, insa va trebui sa-l activati de fiecare data cand trimiteti un mesaj.

Cum activati modul confidential in browser

Pasul 1: Intrati in browser-ul pe care il folositi si accesati contul dvs. de gmail

Pasul 2: Odata accesat contul, va trebui sa intrati la ”Scrie” pentru a compune un mesaj (in partea stanga sus).

Pasul 3: Cautati pictograma unui lacat cu ceas din dreapta butonului „Trimite” si faceti click pe el.

Pasul 4: Va aparea un pop-up care va permite sa setati parametrii pentru cat timp doriti ca destinatarii sa aiba acces la mesajul dvs. inainte de expirarea acestuia. Daca doriti un plus de securitate, puteti solicita, de asemenea, destinatarilor sa introduca o parola care va fi trimisa pe numerele lor de telefon.

Pasul 5: In partea de jos a textului va aparea o notificare conform careia mesajul este trimis in modul confidential.

Pasul 6: Ce va ramane de facut este sa trimiteti mesajul.

Cum activati modul confidential pe telefon

Pasii sunt in mare masura aceiasi, dar unele dintre elemente sunt localizate in locuri diferite, fata de cele din browserul dvs. Procesul este acelasi pentru versiunile iOS si Android ale Gmail.

Pasul 1: Intrati in aplicatia Gmail si dati pe plusul din partea dreapta jos pentru a compune un mesaj.

Pasul 2: Atingeti cele trei puncte verticale din coltul din dreapta sus al aplicatiei, apoi intrati la „Mod confidential”.

Pasul 3: Ca si in cazul unui browser, veti avea optiunea de a stabili parametrii pentru cat timp doriti ca destinatarii sa aiba acces la mesajul dvs. si daca vreti sa fie protejat de o parola, trimisa pe numerele de telefon ale destinatarilor.

This slideshow requires JavaScript.

Pasul 4: Dupa ce ati ajustat setarile, un mesaj trimis in modul confidential va afisa o fereastra mica in partea de jos care detaliaza cat timp va exista mesajul inainte de a expira.

Pasul 5: Trimiteti mesajul.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.