Desi Microsoft Edge este setat ca browser web implicit (in curand va fi inlocuit cu o versiune bazata pe Chromium), Windows 10 este inca livrat cu Internet Explorer 11 pentru a suporta site-urile care folosesc tehnologii web vechi. Cu toate acestea, de cand web-ul a evoluat rapid, dezvoltatorii nu mai intretin site-uri pentru Internet Explorer, acestia folosind tehnologii mai avansate si mai bine optimizate.

Aveti o multime de alte optiuni (inclusiv Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera si Microsoft Edge), nu exista niciun motiv sa continuati sa folositi batranul Internet Explorer, unde mai pui ca utilizarea lui poate duce acum la probleme de securitate si stabilitate.

Pe langa Internet Explorer, o alta inutilitate in Windows 10 este Media Player-ul. Nu mai are rost sa spun ca exista o gramada de alte alternative pentru acesta (VLC Media Player, PotPlayer, KMPlayer) si, la fel ca Internet Explorer, este depasit si are probleme de securitate si stabilitate. In principal motivele sunt cam aceleasi la ambele.

Iata cum dezinstalezi Internet Explorer si Windows Media Player:

Pasul 1: Intrati in Control Panel (Panoul de Control) si accesati Uninstall a program (Dezinstalati un program) din partea de jos a categoriei Programs (Programe)

Pasul 2: In partea stanga sus intrati la Turn Windows features on or off (Activare sau dezactivare caracteristici Windows).

Pasul 3: Vi se va deschide o fereastra cu caracteristicile ce pot fi activate sau dezactivate din Windows, unde va trebui sa cautati si debifati Internet Explorer-ul. In cazul Windows Media Player, cautati si extindeti Media Features (Caracteristici Media) si mai apoi debifati-o.

This slideshow requires JavaScript.

Pasul 4: Odata debifata o caracteristica, se va deschide o fereastra cu un avertisment. Apasati Yes (Da) pentru a putea continua.

Pasul 5: Acum tot ce veti de facut este sa da-ti pe OK si sa asteptati cateva momente pentru a aplica modificarile facute.

This slideshow requires JavaScript.

Pasul 6: Restartati PC-ul.

Pentru a le reactiva, urmati pasii de mai sus si bifati la loc Internet Explorer si Windows Media Player.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.