Deoarece le luam dupa noi aproape intotdeauna, telefoanele pot fi un instrument valoros in caz de urgenta. In cazul unei situtatii nefericite, in care intri intr-un accident sau cineva te gaseste inconstient, cu siguranta vrei ca cei mai apropiati sa afle ce se intampla si sa aiba o modalitate de a oferi primilor respondenti informatii vitale despre tine.

Telefoanele mai vechi aveau o lista de contacte ICE (in caz de urgenta) in sectiunea de contacte, dar telefoanele au devenit mai inteligente si acum depasesc un simplu contact ICE.

Luati-va cateva minute chiar acum si, cel putin, configurati-va contactele de urgenta si introduceti orice conditii medicale de care serviciul de urgenta are nevoie.

iOS

Utilizatorii de iPhone trebuie sa creeze un Medical ID, care ofera toate informatiile medicale necesare (cum ar fi alergiile la medicamente si afectiunile existente) primilor respondenti. In plus, va oferi informatii de contact de urgenta, astfel incat sa ii instiinteze pe cei apropiati.

Daca nu ati deschis niciodata aplicatia Health de pe iPhone, vi se va solicita sa introduceti informatiile pentru prima data. Cu toate acestea, daca ati omis configurarea, acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati:

Pasul 1: Deschideti aplicatia Health si selectati fila Medical ID.

Pasul 2: Daca vi se solicita, intrati la Create Medical ID. In caz contrar, dati pe Editare.

Pasul 3: Introduceti toate informatiile pe care doriti sa le aveti la dispozitie pentru respondentii de urgenta.

Pasul 4: Asigurati-va ca Afiseaza cand este blocat (Show When Locked) este pornit. Acest lucru va permite accesul la informatiile medicale de pe ecranul de blocare al iPhone-ului.

Pasul 5: In partea de jos a Medical ID-ului se afla o sectiune pentru contactele de urgenta. Persoanele de contact vor trebui sa fie persoane care sunt deja listate in aplicatia dvs. Contacte. Dupa ce selectati un contact, aplicatia Health va solicita relatia persoanei cu dvs (sotie, matusa, unchi, var).

Daca utilizati functia SOS de pe iPhone, contactele dvs. de urgenta vor primi un mesaj cu locatia curenta.

Acum, daca ti s-ar intampla ceva, un strain, politist sau paramedic util ar putea vedea informatiile de urgenta de pe ecranul de blocare al iPhone-ului.

Daca sunteti un strain care vrea sa ajute persoana aflata in inpas, puteti gasi Medical ID-ul in cativa pasi simpli. Glisati pe ecranul de blocare sau daca este un iPhone mai vechi, apasati de doua ori butonul de pornire pentru a afisa promptul de a introduce un cod PIN. Sub tastatura, in partea stanga a ecranului, va aparea o optiune de Urgenta, atingeti-o, urmata de Medical ID.

Android

Procesul de adaugare a contactelor de urgenta pe un telefon Android depinde de compania care il produce. De exemplu, utilizatorii Samsung vor trebui sa utilizeze aplicatia Contacte, in timp ce utilizatorii cu orice alt telefon Android vor trebui sa utilizeze aplicatia Google.

Orice telefon Android care nu este Samsung

Deschideti aplicatia Setari, derulati in partea de jos si selectati Despre telefon> Informatii de urgenta. Daca nu vedeti informatii de urgenta in acea sectiune, incercati acest lucru: Deschideti Setari> Utilizatori si conturi (Users & accounts)> Informatii de urgenta.

Indiferent de modul in care ati ajuns la Informatii de urgenta, odata intrati acolo puteti atinge pictograma cu un creion pentru a va edita informatiile medicale si a adauga contacte de urgenta.

Daca instructiunile de mai sus nu se aplica telefonului dvs, blocati-l si glisati pe ecran pentru a afisa promptul cu metoda de deblocare (PIN, model etc.). Atingeti butonul Apel de urgenta sau Urgenta.

Glisarea si atingerea butonului este si modul in care primii respondenti va pot vedea informatiile.

Samsung

Telefoanele Samsung se bazeaza pe aplicatia Contacte pentru contacte de urgenta si informatii medicale. Configurarea este simpla: deschideti aplicatia Contacte, apoi atingeti numele dvs. din partea de sus a ecranului.

Parcurgeti partea de jos a paginii de profil, unde veti gasi sectiunea de urgenta. Prima optiune este aceea in care puteti introduce orice afectiuni medicale pe care le puteti avea, alergii, medicamente si tipul de sange. Atingeti Salvare cand ati terminat.

Selectati Contacte de urgenta pentru a adauga pana la trei persoane pe lista dvs. de urgenta.

Pentru a vizualiza informatiile de contact de urgenta pe un telefon Samsung, glisati pe ecranul de blocare, apoi apasati Apel de urgenta.

Configurarea contactelor dvs. de urgenta este un mod simplu de a-i ajuta pe cei care incearca sa obtina toate informatiile necesare despre dvs, dar, speram, ca este ceva de care nu veti avea nevoie niciodata.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.