Cum deosebesti un telefon replica de unul original?

Cu o piata de telefoane smart care creste pe zi ce trece, nu e de mirare ca si piata de telefoane contrafacute creste pe masura. Multi producatori de telefoane replica adopta varianta preturilor mai mici, cel mai riscant fiind insa atunci cand preturile sunt la fel. Este foarte important astfel sa verificam telefonul pe care il cumparam, mai ales daca il cumparam dintr-o sursa mai putin oficiala.

Se intampla adesea sa gasim telefoane promovate ca fiind noi pe site-uri precum Okazii sau Olx, ofertele fiind foarte atractive. Desi este posibil ca telefoanele sa fie originale, riscul ca acestea sa fie contrafacute este mult mai mare. Exista, din fericire, o serie de moduri prin care putem deosebi un telefon replica de unul original.

Cum deosebesti un iPhone replica de unul original

iPhone-ul este unul dintre cele mai populare telefoane, fiind folosit de toata lumea, de la oameni de rand si pana la vedete. Nu e de mirare astfel ca iPhone-ul este si cel mai copiat telefon. Daca in urma cu ceva timp copiile erau mai usor de identificat, acum lucrurile pot deveni destul de complicate intrucat modelele contrafacute au devenit mai fidele.

Primele lucruri ce trebuie verificate sunt dimensiunile si greutatea. Acestea se pot gasi pe site-ul oficial Apple sau pe site-urile distribuitorilor oficiali precum eMAG. E important sa verificam asadar in primul rand ca dimensiunile corespund, iar apoi culorile si calitatea materialelor.

O modalitate simpla de a descoperi un iPhone replica este verificarea suruburilor. Acestea ar trebui sa fie in stea si sa aiba 5 brate. Replicile au de obicei suruburi simple, in cruce.
Un alt truc este sa verificam pozitia butoanelor, precum si a logo-ului. Este foarte util din nou sa apelam la site-ul oficial Apple pentru a vedea cum trebuie sa arate telefonul. Ca regula, logo-ul ar trebui sa se gaseasca pe spate si nu ar trebui sa se simta o tranzitie la trecerea degetului peste logo (carcasa si logo-ul sunt la acelasi nivel).

Aspectele ce tin de partea software sunt la fel de importante. Astfel, ecranul de pornire ar trebui sa arate logo-ul si nu un mesaj scris. Apoi, magazinul de aplicatii ar trebui sa trimita bineinteles spre App Store si nu Google Store.

O alta modalitate de verificare este sa cautam aplicatia Siri. Aceasta ruleaza doar pe telefoanele originale Apple.
Metoda clasica de a deosebi un iPhone replica de unul original este sa verificam IMEI-ul. In meniul Settings ar trebui sa gasim sectiunea About, iar acolo vom gasi si IMEI-ul. Acesta poate fi afisat si formand #06#. Numarul poate fi verificat apoi pe site-ul Apple. Daca numarul nu este gasit in baza de date, atunci telefonul este replica.

Procesul de a deosebi un Samsung replica de unul original este foarte asemanator. Telefoanele Samsung sunt la fel de vanate. Pentru a verifica un telefon Samsung, se aplica din nou pasii legati de dimensiuni, culoare si materialele folosite. De asemenea, logo-ul de pe fata ar trebui sa fie la acelasi nivel cu carcasa si sa nu lase impresia ca este gravat sau ca se curata. Ramane valabila si verificarea pozitiei butoanelor.

Pentru telefoanele Android versiunea de sistem este foarte importanta. Telefonul ar trebui livrat cu un anumit sistem Android (ex.KitKat, Lollipop, Marshmallow etc). Sistemul ar trebui sa fie acelasi cu cel mentionat pe site-ul oficial Samsung pentru modelul respectiv.

Testul IMEI poate fi aplicat pentru orice telefon, iar cele Samsung nu fac exceptie. Testul IMEI ramane unul dintre cele mai simplu de realizat si cele mai sigure.
Asadar, este foarte important ca atunci cand cumparam un telefon sa verificam atat la nivelul dotarilor fizice, cat si al celor software ca avem de-a face cu un original si nu o replica.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.