RO-ALERT este un sistem creat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, care permite transmiterea unor mesaje destinate avertizarii si alarmarii populatiei in situatii de urgenta, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotectiei si informarea rapida. Dupa cum stim, cei de la ISU inca fac teste pentru a rezolva eventualele erori aparute in sistem, majoritatea utilizatorilor primind in ultimele zile mesaje de alerta.

”Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT!”, a declarat Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

”Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale.”

Desi IGSU recomanda ca RO-ALERT sa fie tinut in functiune, exista o modalitate prin care putem opri permanent aceste alarme deranjante.

Android

Pasul 1 : Intrati in aplicatia de mesaje a smartphone-ului dvs.

Pasul 2: Apasati pe cele 3 puncte verticale din dreapta sus si intrati la setari.

Pasul 3 : Intrati la ,,Mai multe setari’’.

Pasul 4 : Dupa ce ati intrat, asigurati-va ca dezactivati optiunea ,,Canale difuzate’’.

iOS

Pasul 1: Intrati la Setari (Stettings).

Pasul 2: Mergeti la Notificari (Notifications).

sursa: iDevice

Pasul 3: Derulati pana jos si dezactivati cele 3 optiuni : Alerta AMBER (AMBER Alert),  Alerta extrema (Extreme Alert), Alerta severa (Severe Alert).

Daca doriti, puteti reactiva aceasta functie manual dupa ce se incheie perioada de teste (,,Perioada alocată testelor este până la data de 30 iulie, iar în cazul persistenței unor erori aceasta ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT”), bifand la loc ce ati dezactivat.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.