De ce casele inteligente sunt o investitie sigura pentru viitor

Casele inteligente sunt in prezent o dorinta a unui numar mare de persoane care isi construiesc locuinte noi sau care le renoveaza pe cele vechi. Aceste case sunt atat de apreciate si dorite pentru ca, din anumite puncte de vedere reprezinta o investitie sigura pentru viitor.

Specialistii de la Case-smart.ro explica de ce casele inteligente sunt o varianta perfecta pentru cei care vor sa investeasca in solutii rentabile pe termen lung, adaugand argumente credibile in raspunsurile pe care le ofera la intrebarile primite de la cei interesati.

Care sunt cele mai importante criterii care sustin ca investitia in case inteligente este rentabila?

In primul rand, investitia in iluminarea unei astfel de case nu este foarte mare: chiar si in casele normale sunt foarte multe persoane care aleg sa foloseasca becuri inteligente. O casa smart are doar astfel de becuri, insa avantajul este ca pretul lor este unul modic raportat la durata de viata si la functiile oferite. Exista astfel de becuri care isi pot diminua sau creste intensitatea in functie de dorintele utilizatorului. De asemenea, sunt si becuri care isi pot schimba culoarea. Utilizand astfel de becuri interiorul nu doar ca pare mai modern, dar este si mult mai usor de utilizat si mult mai confortabil.

Bine de stiut! O categorie speciala de astfel de becuri sunt cele cu comanda vocala sau cu senzori si becurile care pot fi controlate de la distanta. In cazul in care proprietarul a plecat si a uitat lumina aprinsa, poate stinge toate becurile cu o simpla apasare a unui buton.

In al doilea rand, elementele incluse intr-o casa inteligenta fac posibil sa se faca economii la energia electrica. De exemplu, prizele smart sunt unele dintre cele mai bune solutii pentru a face economie la energia electrica si pentru a diminua costurile. Persoanele care utilizeaza prize inteligente (detalii aici) au avantajul de a putea sa opreasca alimentarea cu curent a electronicelor si electrocasnicelor din interior, uitate in priza, cu o simpla apasare a unui buton de pe telefon. Singura conditie este ca persoana respectiva sa aiba acces la internet pentru a putea intra in aplicatie.

Pe de alta parte, electrocasnicele inteligente asigura consumul rational de curent electric. Atunci cand o persoana pleaca de acasa si lasa, de exemplu, centrala pornita, o poate opri pe parcursul zilei cu ajutorul unei aplicatii speciale si o poate porni din nou inainte de a se intoarce acasa cu jumatate de ora, pentru ca temperatura din interior sa fie perfecta atunci cand ajunge. Acelasi lucru se poate intampla si cu aparatul de aer conditionat sau cu alte electrocasnice din casa, pentru ca tot consumul de energie electrica sa fie rational.

O casa smart este o locuinta in care fiecare element raspunde proprietarului sau intr-un mod unic si adaptat la confort. Aceste case sunt o expresie a viitorului si reprezinta solutii ideale pe termen lung. Sunt special concepute pentru a oferi siguranta, confort, liniste si posibilitatea de control absolut, indiferent de situatie. Pentru o astfel de casa, spatiul nu reprezinta o bariera, iar proprietarul are posibilitatea de a controla cele mai importante aspecte de oriunde.

Nu in ultimul rand, o casa smart revanduta isi va primi pretul corect
Unul dintre avantajele pentru care multi prefera case inteligente in locul celor clasice este pretul de vanzare mare. In momentul in care proprietarul vrea sa vanda casa, toate facilitatile moderne, specifice unei case inteligente fac ca pretul sa fie unul mai ridicat cu mult fata de cel al caselor normale.

 

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.