O data cu Windows Creators Update, Microsoft a adus zeci de modificari ale sistemului de operare Windows 10. In timp ce a adaugat noi caracteristici si optiuni, cateva functii au fost eliminate din sistemul de operare. Una dintre aceste functii este capacitatea de a modifica dimensiunea fontului sistemului.

Vestea buna este ca exista o aplicatie gratuita care poate face acest lucru – System Font Size Changer.

System Font Size Changer este o aplicatie portabila, nu aveti nevoie sa o instalati. Ce face mai exact aceasta aplicatie, modifica registrul Windows pentru a schimba dimensiunea fontului sistemului. De asemenea, va ofera optiunea de a crea o copie de rezerva a inregistrarii registrului curent, astfel incat sa puteti reveni cu usurinta la ea.

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati:

Descarcati de aici System Font Size Changer si executati-l. Va va cere sa efectuati o copie de rezerva a setarilor curente. Este o idee buna in cazul in care ceva nu merge bine sau doriti sa restabiliti setarile, pur si simplu importati fisierul REG pe care il creati inapoi in Windows Registry.

Aplicatia poate modifica marimea textului in bara de titlu, in meniurile contextuale, in pictogramele aplicatiilor, in titlurile paletelor, in textul instrumentelor de scriere si in casetele de mesaje / alerte.

Selectati elementul a carui dimensiune a fontului doriti sa o modificati. De exemplu, daca doriti text mai mare pe barele de titlu, selectati optiunea “Title Bar” si utilizati cursorul pentru a mari dimensiunea. Dimensiunea implicita este 0, puteti sa o cresteti la 20. Dupa ce ati terminat, faceti click pe butonul “Apply”. O data ce ati facut asta, veti fi deconectat. Conectati-va inapoi si fontul se va schimba.

Sursa

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.