HP urmeaza sa cumpere divizia de Printing SAMSUNG pentru 1 miliard de Euro

Compania americana HP este pe cale sa faca o miscare importanta in piata IT prin achizitionarea diviziei de Printing a Samsung, intr-o miscare menita sa schimbe industria de printing. Tranzactia va cuprinde divizia Samsung de printing sub o alta forma, condusa independent, cu HP pe deplin proprietar a 100% din business. Cele doua companii implicate in acest proces estimeaza ca toata tranzactia va dura aproximativ una an pana se va inchide complet, avand in vedere politicile actuale si scrutinul de reglementare obisnuit. Ceea ce este cu adevarat interesant in toata aceasta mutare este faptul ca Samsung s-a angajat sa faca o investitie cuprinsa intre 100 si 300 milioane de dolari in business-ul HP.

In prezent divia Printing a Samsung are aproximativ 6000 de angajati, 50 de birouri de vanzari raspandite in toata lumea si o baza de productie in localizata in China. In afara de Divizia de Printing Samsung, care de altfel a inregistrat venituri de aproape 1,8 miliarde de dolari anul trecut, HP mai beneficiaza si de peste 6500 de brevete in domeniul printare.


Conform oficialilor si reprezentantilor Hewlett Packard, ideea centrala a intregii miscari facute de HP este de a capata mai multa energie, inspiratie si inovatie in aceasta industrie.
“Echipamentele sunt invechite, sunt complicate si contin zeci de ansambluri si piese ce trebuie inlocuite, necesitand in acelasi timp contracte de serivce si intretinere ineficiente. Toate aceste lucruri stand la baza motivului principal pentru care clientii sunt nevoiti sa faca vizite necesare la serive pentru a mentine echipamentele functionale”, a fost pozitia oficiala a HP.

Anuntul a fost facut dupa o masa de afaceri in care s-au intalnit Jay Y. Lee de la Samsung si fiul presedintelui companiei Kun-Hee Lee.

samsung-vinde-divizia-printing

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.