Imaginile Google sunt in modul implicit de a găsi fotografii în jurul internetului, dar compania a făcut doar o mică schimbare, dar semnificativă, a modului în care accesați imaginile. Google a eliminat butonul “Vedeți imaginea”, care vă permite să vedeți cu ușurință o fotografie la dimensiunea completă.

Practic, înseamnă că acum trebuie să faceți clic pe site-ul unei fotografii, să găsiți imaginea, să faceți clic dreapta pe el și să selectați “deschideți imaginea în fila nouă” – sau echivalentul browserului dvs. – pentru a vedea fotografia într-o imagine izolată, de dimensiuni complete. Uneori, aceste imagini sunt adânc ascunse într-o pagină sau găsite doar după o cantitate inutilă de defilare.

In timp ce poți să faci din punct de vedere tehnic doar clic dreapta pe imagine în căutarea Google și să faci același lucru, nu sunt întotdeauna la rezoluția completă, în funcție de sursa lor. Oricum, este un pas suplimentar ușor enervant, care va confunda, probabil, și unii dintre utilizatorii mai puțin familiarizati cu tehnologia.

Schimbarea vine după o lungă scutire legală cu Getty Images despre modul în care fotografiile sale au fost diseminate pe tot parcursul motorului de căutare, companiile au dat mâna și au format un parteneriat. Google va elimina acum link-urile de vizualizare pentru fotografiile Getty și va face renumele drepturilor de autor mai proeminente.

Se pare foarte probabil că eliminarea butonului “Vizualizare imagine” a făcut parte și din acord, dar nu este clar de ce a trebuit să se extindă dincolo de imaginile Getty.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.