Cred ca nu multa lume stia ca astazi este ziua de nastere a celebrului motor de cautare Google. Acesta implineste frumoasa varsta de 19 ani, iar noi am vrut sa sarbatorim aceasta zi de nastere, aratandu-va cateva fotografii de familie din partea celor de la Alphabet. Cu ajutorul site-ului Wayback Machine, am aruncat o privire la prima zi de nastere al lui Google.com pana la ziua de nastere actuala. Compania a fost fondata in anul 1998. In afara de “I don’t wanna miss anything” de la Aerosmith, nu prea erau foarte multe lucruri de vazut:

Google

Prima versiune “pe bune” a site-ului Google.com a venit ceva mai tarziu si o noua era a cautarii text a aparut asupra populatiei. Nu a durat mult pana ce un nume de companie s-a transformat, prostesc, intr-un verb care ar suna asa “Serios acum, du-te si cauta pe Google !”.

google

Usor, usor gigantul a inceput sa o duca din ce in ce mai bine si sa inceapa sa se “antreneze”. In anul 2000 a fost marcat de Y2K ( problemele anului 2000 ). Cel mai cautat lucru pe motortul de cautare in acel an a fost “Cum sa traiesti intr-o pustietate post apocalitpica creeata de o eroare a sistemului”. Retineti ca acest lucru a fost cautat pe un website care nu mai era in versiunea beta. O veste foarte buna la acel moment era ca, motorul de cautare Google avea peste 1 miliard de site-uri web indexate.

google

Lucrurile au stat la fel vreme de cativa ani, in timp ce pe Google era foarte cautata fraza aceasta “Stadiu incipient al tinerilor”. Mai jos puteti sa vedeti cum arata site-ul in anul 2003:

Google

Lucrurile se schimba foarte mult dupa 7 ani, cand in anul 2010, un nou update arata in felul urmator:

Google

Iar in anul 2017, motorul de cautare Google.com arata in acest fel:

google

Schimbarile minore ale companiei Google se pare a fi reteta succesului.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.