Google a anuntat ca din 2017 centrele sale de date vor fi alimentate cu energie regenerabila

Pe blogul oficial Google a aparut o stire conform careia gigantul informatic anunta va a devenit cel mai mare cumparator de energie regenerabila la nivel global. Astfel Google va urmari planul anuntat in urma cu cativa ani care promitea ca alimentarea centrelor de date Google va fi facuta din surse de energie strict regenerabile.

Asadar, Google se tine de promisiunea facuta in 2015 in care a fost anuntat cu mare fast vestea ca incepand cu anul 2017 centrele de date vor fi alimentate cu energie obtinuta din surse regenerabile. In prezent Google utilizeaza pentru platformele sale si energie din combustibili fosili, insa conform datelor actuale Google ar cumpara suficienta energie electrica regenerabila astfel incat sa asigure functionarea corecta si completa a celor 13 sedii si centre de date cuprinse la nivel mondial.

Google consuma la nivel mondial aproximativ 5.7 terawati/ora (TWh).

Pentru cei care nu stiu, Google a semnat in anul 2010 un contract de achizitie a intregii capacitati de producatie a energiei electrice produsa de un parc eolian situat in statul american Iowa. La nivelul anului 2010 acest parc producea 114 megawati pe ora. Compania americana se asteapta ca achizitia de energie regenerabila sa acopere integral consumul total al centrelor Google acoperind in totalitate necesarul de energie din surse verzi ca energie eoliana si solara.

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

About The Author

Marian Calinescu

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Asus F550JX - i7 4720HQ, 15" FHD, 8GB DDR3, 120GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 950M 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung S6 si cu un Nikon D3000.

Related Posts