La evenimentul dezvoltatorilor, Oculus Connect 4 din San Jose, Facebook a prezentat noul headset VR numit Oculus Go, un headset VR la prețuri accesibile, pe care co-fondatorul și CEO-ul companiei Mark Zuckerberg dorește să le aducă unui miliard de oameni. Compania a redus, de asemenea, prețul lui Oculus Rift.

Dar, în afara acestor evoluții, juggernaut-ul social a demonstrat o gamă de noi caracteristici software și hardware, deoarece compania se străduiește să-și construiască influența în spațiul realității virtuale. Iată tot ce a anunțat compania la eveniment:

Santa Cruz vine de la dezvoltatori
Anul trecut, Facebook a anunțat că Oculus lucrează la o experiență de înaltă fidelitate care ar permite ca Oculus Rift să fie “dezlegat” de PC. Compania ia pus numele prototipul, “Santa Cruz”. La conferința dezvoltatorilor Oculus, Zuckerberg a declarat că acestia vor livra dispozitivul în următoarele 12 luni.

Rift Core 2.0
Oculus a reconfigurat interfața pentru Rift. Numit Rift Core 2.0, compania adaugă o serie de noi capabilități, inclusiv suport pentru ferestre desktop 2D și un spațiu de acasă personalizabil VR în ceea ce numeste cea mai mare actualizare software pentru Rift. Sistemul anterior se numește Dash, care rulează o suprapunere în interiorul experienței VR curente. Acest lucru ar permite utilizatorilor să treacă rapid de la o aplicație la alta, să se conecteze cu prietenii și chiar să utilizeze restul PC-ului fără pași suplimentari. Compania spune că atunci când a proiectat Rift Core 2.0, a funcționat de la zero și rezultatul este că noul software este mai personal și mai intuitiv decât oricând.

Personalizați-va Oculus-ul dumneavostra
Facebook spune că, începând cu luna decembrie, va permite utilizatorilor să-și personalizeze spațiile virtuale, putand adăuga mobilier, artă și jocuri retro pe care un utilizator le place. Imaginați-vă că puteți păstra toate trofeele pe care le-ați câștigat în jocuri chiar în camera dvs. Modul de mișcare a semnalelor Facebook este înclinat spre un aspect Apple care merge cu ARKit. În afară de asta, Facebook spune că va lăsa în curând prietenii să se întâlnească în aceste case virtuale.

Oculus pentru afaceri
Facebook explorează din ce în ce mai multe modalități de a face Oculus relevant pentru întreprinderi. La conferința pentru dezvoltatori, compania a lansat Oculus for Business, care va permite companiilor să cumpere pachete Oculus Rift vrac și să poată beneficia de garanții pentru întreprinderi. Audi este unul dintre partenerii pe care compania ia anunțat pe scenă. Compania de automobile utilizează Oculus for Business pentru a construi showroom-urile VR pentru a permite clienților să meargă în jurul locului și să-și configureze mașina înainte de a lua decizia de cumpărare.

Locuri de pe Facebook
Poate că nimic altceva decât acest anunț a arătat cât de mari ambiții Facebook sunt cu VR. Aplicația viitoare, numită “Locații”, va permite oamenilor să “vizioneze concerte live, să participe la emisiuni sportive și să lanseze premii de filme și emisiuni TV în întreaga lume cu prietenii”, a spus Zuckerberg.

Mesajele pe Google 3D
Compania a anunțat, de asemenea, că în curând va permite utilizatorilor să preia obiecte VR la aplicația Oculus Medium și la Facebook Spaces și să le permită să le împărtășească feed-ului News. Aceste posturi ar putea fi rotite și interacționate fără a fi necesară purtarea acestora, a spus compania.

Facebook Spaces, 360 Live
Facebook a anunțat, de asemenea, câteva noi caracteristici pentru aplicația Spaces VR hangout. Compania spune că acum va permite utilizatorilor să poarte o mască, dacă ar dori, să joace zaruri și cărți unul cu altul în spațiul virtual și să aibă și opțiunea de a se difuza în 360 de grade. Există, de asemenea, jucării cu care poți să te joci. În plus, utilizatorii din Facebook Spaces vor putea, de asemenea, să interacționeze cu Oculus Quill (un instrument nou lansat de pictură), ilustrații realizate în VR.

Oculus Avatar
Facebook declară că aduce anul viitor sprijinul pentru platforme virtuale avatarelor sale de realitate virtuală. Acest lucru înseamnă că aceleași avatare pe care le are un utilizator Oculus vor fi transcrise în Stream VR și Daydream Google. În plus, compania spune că avatarele în sine se îmbunătățesc. Acestea vor avea o sincronizare a vorbirii îmbunătățite, umbrirea pielii și urmărirea ochilor, de exemplu.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.