De cele mai multe ori, Google Play Store este tot ce iti trebuie pentru a gasi si descarca aplicatii pe Android. Spre deosebire de iOS, Android va ofera optiunea de a instala aplicatii din alte locuri. Si din cand in cand, acest nivel de libertate poate fi util.

De exemplu, cautati o aplicatie care nu este disponibila in tara dvs. Sau poate doriti sa incercati o actualizare recent anuntata pentru o aplicatie care nu v-a fost inca lansata. Este posibil sa doriti chiar sa gasiti o versiune mai veche a unei aplicatii, daca o actualizare recenta se dovedeste a fi problematica.

Atentie!

In general, este mai bine sa limitati cat de mult posibil activitatea de descarcare a aplicatiilor in afara Play Store. Daca descarcati din alte surse, fiti pregatit sa va expuneti la diversi virusi, furt de date personale si lista poate cuprinde si alte ‘’delicatese’’ care vin la pachet o data cu aplicatia.

Gasirea si descarcarea aplicatiei

Deschideti site-ul APKMirror.com in browserul telefonului. Exista numeroase magazine neoficiale de aplicatii Android, dar aceasta este operata de aceeasi oameni care scriu pe blogul Android Police. Acestia verifica toate aplicatiile pentru a se asigura ca sunt legitime, fisiere nemodificate semnate de partile corespunzatoare si publica numai aplicatii de incredere de la dezvoltatorii cunoscuti Android. Utilizati caseta de cautare din partea de sus pentru a gasi si selecta aplicatia dorita.

Daca o aplicatie are mai multe versiuni disponibile, le vei vedea listate dupa numarul de versiune si data lansarii. Dati versiunea dorita, apoi atingeti numele fisierului (sub antetul „Download”) si atingeti butonul rosu „Download APK” din partea de jos a paginii urmatoare.

Telefonul dvs. va va avertiza cu privire la riscurile instalarii aplicatiilor necunoscute si va solicita sa autorizati descarcarea. Atingeti butonul „OK” pentru a continua.

Instalarea aplicatiei

Cautati in panoul dvs. de notificari pentru confirmarea finalizarii. Atingeti notificarea pentru a incepe instalarea.

Telefonul dvs. va va solicita sa permiteti instalarea aplicatiilor necunoscute – fie la nivel de sistem, daca utilizati o versiune mai veche de Android, fie doar pentru browser, daca utilizati Android 8.0 (Oreo) sau mai nou . Atingeti „Setari” din acea caseta si apoi activati ‘’Surse necunoscute ‘’pe ecranul care apare.

Apasati butonul ‘’Inapoi’’ si veti vedea un prompt care va solicita sa confirmati daca doriti sa instalati aplicatia – fie noua, fie ca o actualizare, daca aveti deja aplicatia instalata. Dati pe „Instalare”.

Dupa terminarea instalarii, veti primi o confirmare. Puteti deschide aplicatia din acea confirmare sau gasind-o in sertarul cu aplicatii.

Sursa: theverge.com

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.