Pe măsură ce își continuă creșterea încrezătoare pe piața smartphone-urilor, Xiaomi își extinde în mod silențios amprentele în spațiul nativ al dronților. Gigantul chinez din anul 2016 a adus-o pe Mi Drone pentru a prelua seria DJI Phantom. Și acum, a lansat o dronă portabilă sub brandul MiTU, care oferă înregistrări video de tip First Point View (FPV) și HD (720p) la un preț la fel de accesibil, de 400 CNY sau 55 de euro.

Drona Xiaomi MiTU are o construcție compactă quadcopter și un cadru dintr-o piesă care include patru ampatamenti – fiecare are o înălțime de 11 centimetri – și cântărește 88 de grame, raportează GizmoChina. Corpul dronei este considerat a fi fabricat din material plastic modificat din polipropilenă (PP), care rezistă picăturilor. Există, de asemenea, lame de elice făcute din fibră de sticlă care pot suferi șocuri ușoare.

Pentru captarea fotografiilor la o rezoluție de 1600 x 1200 pixeli și pentru înregistrarea clipurilor video HD, există o cameră cu montare frontală. Există, de asemenea, o multitudine de senzori, inclusiv un barometru, un senzor de debit optic și un senzor ultrasonic. Acesti senzori ajută la activarea unor funcții cum ar fi precizia cu ajutorul funcției Altitudine de așteptare și a Tamburării în aer de 360 ​​de grade. Drona include în plus moduri precum modul fără cap, senzor de gravitație, decolarea cu palma și ruliu în patru direcții.

Sub capota, dispozitivul MiTu este alimentat de un SoC quad-core de 1.2GHz, asociat cu 4GB de RAM. De asemenea, are suport pentru Wi-Fi de semnal de înaltă frecvență de 5,8 GHz. Drona este capabilă să zboare până la 25 de metri și să acopere o distanță maximă de 50 de metri. Cu toate acestea, are o baterie de 920 mAh care poate dura doar 10 minute într-o singură încărcare.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.