LG Electronics a anunțat duminică că va începe vânzările globale ale edițiilor din 2018 ale televizoarelor cu diode emițătoare de lumină organică (OLED), care sunt echipate cu platforma sa DeepThinQ de inteligență artificială (AI) în această săptămână.

Gigantul tehnic sud-coreean a declarat că noile televizoare OLED ar lovi pe piața americană luni și se vor extinde treptat în țări din Europa, America de Sud și Asia, a informat agenția de știri Yonhap.

LG Electronics a anunțat că va afișa televizoarele OLED la 500 de sucursale ale retailerului Best Buy din SUA, prezentând cel mai recent procesor Alpha 9 al companiei, care oferă rezoluții îmbunătățite prin optimizarea culorii prin tehnologia AI.

Compania a spus că piața mondială a televizoarelor OLED este de așteptat să ajungă la 2,5 milioane de unități în acest an, în creștere bruscă de la 1,6 milioane de unități în 2017.

Ca răspuns la cererea în creștere, LG a declarat că intenționează să extindă porțiunea de televizoare OLED din portofoliul său la 20% în 2018, în creștere față de anul trecut cu 15%.

LG Electronics a declarat că televizoarele OLED sunt capabile să furnizeze o culoare îmbunătățită pe măsură ce fiecare pixel emite lumină fără a fi nevoit să utilizeze luminile de fundal.

Planul vine ca Samsung Electronics Co, cel mai mare rival sud-coreean al LG, are o tehnologie LCD care folosește un backlight pentru televizoarele premium QLED.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.