Planurile celor de la Apple de a reinventa senzorul de amprente al Iphone-ul sunt foarte incinse, iar cei de la Qualcomm par sa se pozitioneze in prim-planul senzorilor de amprenta digitala. Acestia spun ca ar fi printre primele companii, daca nu singurele, care produc senzori de amprenta sub display. Dezvaluind planurile sale la Mobile World Congres de la Shangai, Qualcomm, si-a aratat urmatoarea generatie de senzori de amprenta, care ar folosi tehnologie cu ultrasunete ca sa fie montate sub display-ul telefoanelor, sticla si metal. Acest senzor, poate scana amprenta umana prin ecrane OLED, cu inaltime de pana la 1200 micrometri.

Sensorii de amprenta ai celor de la Qualcomm, sunt asteptati sa vina pe piata in prima jumatate a anului 2018. Acestia chiar pot fi folositi sub apa, si pot detecta bataile inimi, dar si circulatia sanguina cand ecranul este pornit sau oprit. De asemenea, compania Qualcomm a anuntat ca planuieste sa imbunatateasca viteza cip-urilor Qualcomm SnapDragon 450 care au nuclee octa-core. Aceste procesoare vor fi construite pe un proces de 14nm, si vor fi un pas ininte fata de predecesorul acestora, Qualcomm SnapDragon 435. Procesoarele noi vor avea o extensie a bateriei de 4 ore, iar performanta grafica va creste cu 25%.

De asemenea, este prima data cand procesoarele din seria 400 pot suporta in timp real efectul BOKEH, care iti permite sa blurezi fundalul unei imagini inainte de a o face. Ceea ce o va face incantatoare deoarece noile cip-uri de la Qualcomm suporta o camera dubla cu rezolutie FHD+.

Fiti cu ochii pe telefoanele celor de la VIVO, Huawei si Xiaomi, deoarece aceste cip-uri o sa apara pe telefoanele acestora de tip low-buget sau mid-buget.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.