Gasirea unui SSD ieftin, care are de oferit, fie mult spatiu, fie o performanta foarte buna nu este o treaba chiar atat de grea. Problema apare cand vrei sa gasesti un SSD cu amandoua caracteristicile, la un pret convenabil. Oricum, cei de la Intel spun ca ar avea o sansa. Ei o sa lanseze un SSD de buget, cu numele Intel SSD 545s si cu marimea de 2.5 inch. Acesta o sa va ofere cele doua caracteristici enumerate mai sus ( Performanta si Capacitate foarte mare ) si nu o sa va faca gaura in buzunar. Cheia acestui SSD este spatiul in sine.

Aceasta este prima unitate de stocare a datelor, care foloseste un spatiu flash cu 64 de straturi extra-dense. Acest fapt ii face pe cei de la Intel sa ne ofere un spatiu de stocare din abundenta, folosind cateva chip-uri, ( fapt care face ca acest SSD sa fie mai ieftin ) dar mentinand performanta. Spre exemplu, modelul de debut are un spatiu de 512GB si pretul care il are la iesirea din fabrica este de 180 de dolari ( 724 lei ). Nu este cel mai ieftin pret la iesirea din fabrica, dar preturile de strada o sa va puna pe ganduri.

Ratele de transfer ale acestui SSD sunt acestea: 550MB/s viteza de citire si 500MB/s viteza de scriere, care sunt chiar bune, dar nu departe de SSD-ul de anul trecut, 540s. Performanta durabila este o alta poveste. Probabil nu o sa regretati ca ati salvat cativa lei pe acest SSD. In saptamana viitoare vom vedea diferite SSD-uri din aceeasi serie, dar cu diferite marimi.Spre exemplu, marimea acestora va incepe de la 128GB si va ajunge pana la 2TB. Problema cea mai mare este: concurenta nu este inca in picioare. Cei de la Samsung, Toshiba si Western Digital spun ca SSD-urile lor cu 64 de straturi extra-dense, sunt pe drum. Intel poate avea o margine chiar acum, dar aceasta s-ar putea sa nu mai dureze mult. Nu putem sa ne plangem prea tare. Rivalitatea feroce poate ar putea usor sa inceapa un razboi al preturilor, care ar duce la scaderea preturilor SSD-urilor.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.