Dupa o serie de parteneriate cu diferiti producatori pentru modelele Android, cei de la Google schimba acum strategia si lanseaza o gama proprie de telefoane, dezvoltate chiar de ei. Cu noile modele Google Pixel si Pixel XL, Google intra astfel in competitie directa cu Samsung, Apple si toti marii producatori de telefoane Android.

Trecere semnificativa de la Nexus

Acum 6 ani Google lansa seria Nexus care s-a bucurat de un succes destul de bun, fara a ajunge insa la masa celor grei. Iata ca in momentul de fata Google face un upgrade masiv de calitate si pret si prezinta doua telefoane care vor tulbura cu siguranta suprematia Apple-Samsung.

Google Pixel este un telefon de 5 inch, in timp ce Pixel XL are 5.5 inch si este dedicat celor care isi doresc un ecran mai mare. Ambele telefoane sunt dotate cu ecrane AMOLED care ofera o experienta impresionanta de utilizare. Google Pixel are un display cu rezolutia de 1920 x 1080 de pixeli si o densitate de 440 ppi, iar Pixel XL are un display de 2560 x 1440 de pixeli si 534 ppi.

Ambele telefoane sunt de categorie premium, iar acest lucru se vede pe fiecare nivel. Google nu s-a gandit la compromisuri atunci cand a lansat aceste modele.

Seria Pixel aduce o constructie din aluminiu si sticla care ofera un aspect foarte placut. Constructia este foarte echilibrata, iar priza si controlul in mana sunt foarte atractive. Cititorul de amprenta functioneaza foarte rapid si se simte bine la atingere. Insertiile de sticla ofera o nota cu totul aparte, iar telefoanele sunt disponibile pe negru, argintiu si albastru. Gama de culori este mai putin comuna si va atrage cu siguranta nonconformistii. Pe spatele telefoanelor se gaseste logo-ul G. Smartphone-urile au o constructie subtire si usoara, fara a duce insa in extreme. Spre deosebire de iPhone 7, acestea sunt dotate cu jack clasic pentru casti.

Performanta hardware este cu siguranta si ea de remarcat. Modelele sunt dotate cu procesoare quad-core Qualcomm Snapdragon 821, doua de 2.15 GHz si doua de 1.6 GHz. Este prezent si un boost Qualcomm’s Hexagon la procesarea imaginilor si cea audio, asa ca lucrurile se misca foarte bine. Memoria RAM este de 4 GB, iar capacitatea de stocare este de 32 GB sau 128 GB. Este de mentionat faptul ca nu mai exista posibilitatea de extindere a capacitatii de stocare.

Google Pixel are un pret asemanator lui iPhone 7 si Samsung Galaxy S7. Am trecut astfel la un alt nivel fata de preturile prietenoase ale modelelor Nexus. Va aduce aceasta strategie castiguri mai mari celor de la Google? Ramane de vazut cat de bine vor fi primite telefoanele de clasa de cumparatori interesati de categoria premium.

Google Pixel si Google Pixel XL sunt asadar doua telefoane-vedeta ale lui 2016. Fanii Androidului vor gasi in ele un suport excelent, cu mult superior celui de la modelele Nexus si decat in cazul altor producatori. Telefoanele intra in competitie directa cu iPhone 7 si Samsung Galaxy S7, ramanand sa vedem cum evolueaza lupta intre cei mai mari producatori de smartphone-uri si sisteme de operare mobile. Pe piata romaneasca telefoanele sunt deocamdata disponibile la precomanda.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.