Care sunt diferentele dintre telefoanele din Europa si cele din China?

In primul rand trebuie sa fii atent la versiunea produsului si destinatia lui in functie de piata pentru care a fost construit. De exemplu, la smartphone-uri, smartwatch sau bratari fitness, producatorii creaza versiuni pentru Asia, International sau Global.

Versiunea pentru China/Asia este dedicata acestei piete care corespunde unor anumite cerinte. De la sistem de operare si aplicatii speciale pentru aceasta zona, pana la garantie, accesorii sau manuale de utilizare, acestea toate vin in variante care au fost create special pentru piete cum ar fi China sau India.

Versiunile Global si International sunt detinate si pentru pietele din Europa. Produsele vin cu sisteme de operare si manuale de utilizare in engleza si cu incarcator european. Produsele nu vor avea instalate aplicatii specifice pietei din Asia, iar telefoanele suporta toate benzile in care opereaza si operatorii de telefonie mobila din Europa.

La ce trebuie sa fii atent cand cumperi produse electronice din Asia?

Toate produsele electronice vin cu sisteme de operare. Este primul aspect la care este necesar sa te uiti. De obicei la versiunile din China aceste echipamente vin cu aplicatii locale si nu au optiune de setare limba romana si nici nu primesc update oficial pentru Europa.

Asadar, este necesar sa fii atent la aceste aspecte pentru a nu a avea suprize ca:
– lipsa update-uri oficiale;
adaptor de priza destinat doar pentru Asia;
– lispa manual de utilizare in limba romana;
– garantie produs valabila doar in Asia;
– lipsa servicii Google Play preinstalate;
– lipsa optiune de setare telefon in limba romana.

In zona de garantie, cele mai multi producatori nu au parteneriate cu service-uri in Romania, de aceea produsele nu sunt acoperite de garantie in Europa ci doar in tarile din Asia.
Nici manualele de utilizare nu contin versiune in limba romana, insa vin obligatoriu cu optiune de limba engleza.

De ce sa cumpar produse electronice din Romania si nu din Asia?

In primul rand, orice produs, indiferent de natura lui, se conformeaza cu legislatia din Romania si sunt supuse unor reguli pe care orice comerciant trebuie sa le aplice si sa le respecte.

Ca sa iti faci o idee despre avantajele de a cumpara produse electronice din Romania sau din Europa, in afara de pret iti prezint mai jos o serie de factori care ar putea sa te convinga ca de la noi este mai bine:
1. Livrare rapida;
2. Posibilitate de retur in 14 zile;
3. Garantie comerciala minim 24 luni;
4. Accesorii sau adaptoare spciale pentru Europa;
5. Documentatie in limba romana;
6. Suport pentru produs la nivel international;
7. Update-uri oficiale;

Cu alte cuvinte, daca esti dispus sa treci cu vederea peste anumite situatii, doar pentru a obtine un pret mai avantajos, poti cumpara telefoane chinezesti fara probleme. Insa daca tii la aspecte precum, garantie, declaratie de conformitate, update-uri sau politica de retur, iti recomand cu tarie sa comanzi telefoane de la magazinele din Romania.

Care sunt telefoanele chinezesti pe care le poti cumpara pe site-urile din Asia?
Cel mai cunoscut brand care s-a ridicat foarte mult in ultimii ani este Huawei, insa acestia au deja operatiuni si suport in Romania, asa ca nu ar fi mari prbleme exceptand partea cu optiunile de limba si eventualele update-uri. Din urma vin foarte puternic Xiaomi care a inovat continuu si a adus in piata telefoane super performante care se bat cot la cu cu brand-uri mult mai consacrate.

Iata mai jos top 10 cele mai cunoscute brand-uri de telefoane mobile chinezesti in 2019

Huawei
Xiaomi
OnePlus
Oppo
Vivo
Zte
Meizu
Cubot

Tu ce parere ai despre telefoanele si produsele chinezesti? Ai fi dispus sa cumperi vreodata un telefon chinezesc in detrimentul unui telefon produs special pentru piata din Europa?

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.