La conferinta de dezvoltatori Google I / O 2017 care a avut loc in California, Google a dezvaluit multe dintre noile sale caracteristici care apar in Android “O”. Totodata la conferinta, Google a anuntat ca asistentul sau, Google Assistant, va veni pe iPhone impreuna cu servicii precum Google Lens si cateva functii noi pentru Gmail si Google Foto.

De asemenea, a aratat ca in prezent exista peste 2 miliarde de dispozitive Android active in intreaga lume, o cifra care il plaseaza cu mult inainte de iOS (1 miliard) si Windows 10 (500 milioane).

Iata ce a spus Google ca va adauga in Android O, urmatoarea versiune majora a acestui sistem de operare, care va fi livrata pana la sfarsitul anului 2017:

Puncte de notificare (Notification Dots). In Android O, cu ajutorul acestei functii, aplicatiile vor putea sa afiseze propriile notificari intr-o fereastra atunci cand apasati lung pe pictogramele lor. Acest lucru pare a fi o idee excelenta si un pas spre functionalitatea de tip tiles.

Selectarea inteligenta a textului (Smart text selection). In Android O, Google foloseste ceea ce numeste “invatarea automata a dispozitivelor” pentru a face mai inteligenta copierea si lipirea. Acum, Android va recunoaste entitati cum ar fi adrese, adrese URL, numere de telefon si adrese de e-mail, astfel incat sa puteti dubla doar un singur cuvant, iar sistemul Android va selecta automat intreaga entitate.

Picture-in-picture. Google a oferit cateva exemple interesante despre aceasta functie care pare a fi un succes reusit, de asemenea cu aceasta functie aveti abilitatea de a porni o discutie pe WhatsApp si abilitatea de a face altceva spre exemplu puteti viziona un film pe Netflix. Cel mai bun lucru la aceasta caracteristica este faptul ca va lucra pe orice dimensiune de ecran, spune Google.

Completarea automata (Autofill). Functia de completare automata de pe browser-ul Chrome vine pe Android. Dupa ce va inscrieti, functia Autofill va functiona doar in majoritatea aplicatiilor, iar dezvoltatorii pot optimiza aplicatiile oferind sugestii despre tipul de date asteptate sau pot adauga asistenta in vizualizarile personalizate, spune Google.

Optimizarea sistemului. Google optimizeaza Android pentru ca aplicatiile sa ruleze mai rapid si mai usor.

Limitele de fundal (background limits). Android O va introduce noi limite privind locatia de fundal si scanarile Wi-Fi, precum si modificarile in modul in care aplicatiile ruleaza in fundal. Aceste modificari vor creste durata de viata a bateriei si vor elibera memoria.

Android Go. Inca o suma licitata pentru a valorifica telefoane low-end, Google introduce Android Go, o noua experienta pentru dispozitive Android care au 1 GB sau mai putin de memorie. Acest efort include optimizarea aplicatiilor Android si Google pentru dispozitivele low-end. Si Magazinul Play va promova o experienta mai buna a utilizatorilor prin evidentierea aplicatiilor special concepute pentru aceste dispozitive, spune Google. Android Go va fi livrat in 2018 pentru toate dispozitivele Android care au 1 GB sau mai putin de memorie.

Asa cum va amintiti, Google a inchis recent Android O Developer Preview, dar astazi este din nou online si Google a anuntat versiunea Developer Preview 2 ca beta public. Deci, daca sunteti interesat de accesul rapid la aceste functii si aveti un dispozitiv compatibil, sunteti bine veniti.

Lista de dispozitive eligibile pentru a participa la programul Android O Developer Preview 2 este:

  • Nexus 5X
  • Nexus 6P
  • Nexus Player
  • Pixel C
  • Pixel
  • Pixel XL

Cei care doresc sa incerce Android O beta se pot inscrie acum folosind acest link.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.