Reteaua de socializare Instagram incepe sa devina din ce in ce mai sigura. Astazi (la momentul actual) a fost adaugata caracteristica numita Autentificarea in doi pasi (Two-Factor Authentification) ce promite sa protejeze conturile de catre persoanele neautorizate.

Autentificarea in doi pasi pe Instagram functioneaza cu numarul de telefon. Ori de cate ori va conectati intr-o aplicatie cu contul dvs. de Instagram, va trebui sa introduceti un cod de opt cifre pentru a va verifica identitatea. Acest cod este trimis la numarul de telefon pe care l-ati introdus printr-un SMS si veti avea nevoie de acesta pentru a va inregistra la contul dumneavoastra. Dupa parerea mea, aceasta optiune ar trebui activata de catre toti utilizatori Instagram pentru a creste securitatea contului.

Iata cum poti activa autentificarea in doi pasi pe Instagram

  • Deschideti aplicatia Instagram de pe telefon si intrati la profilul dumneavoastra de utilizator, iar apoi apasati pe butonul Settings (Setari) din partea dreapta sus pentru a merge la setarile contului. O data ajunsi intrati la optiunea Two-Factor Authentification.

 

  • Aici va trebui sa activati optiunea Require Security Code, o data activata aceasta optiune va va aparea un pop-up care va va cere sa va introduceti numarul de telefon.

  • O data introdus numarul de telefon faceti click pe Next. Veti primi in scurt timp un mesaj pe numarul de telefon pe care l-ati introdus cu un cod de confirmare. In cazul in care numarul de telefon este incorect il puteti schimba facand click pe optiunea Change it.

  • Acum tot ce aveti de facut este sa introduceti codul de confirmare si gata optiunea Two-Factor Authentification este activata.
  • Important

Dupa ce ati activat autentificarea in doi pasi pe Instagram, va va aparea o lista cu cinci coduri de rezerva. Aceste coduri pot fi folosite pentru a va autentifica cu identitatea dvs. daca sunteti in imposibilitatea de a primi un mesaj text. Ganditi-va la o situatie in care aveti WiFi, dar nu aveti internet pe mobil. Puteti utiliza unul dintre aceste coduri in locul codului de verificare.

Codurile sunt, probabil, destinate pentru o singura utilizare de timp. Ar trebui sa le pastrati in conditii de siguranta. Puteti obtine noi coduri daca le pierdeti sau folositi pe primele cinci. Faceti click pe optiunea Get new codes pentru a obtine o noua lista de coduri.

Sursa poze

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.