Microsoft va inceta comercializarea Windows 7 si Windows 8.1 OEM

Microsoft a anunta recent ca incepand cu data de 31 Octombrie 2016 va incetea comercializarea de licente OEM Windows 7 Professional si Windows 8.1 (toate versiunile) catre distribuitorii OEM.

Ce inseamna asta?
Licentele Windows 7 Professional si Windows 8.1 OEM vor fi disponibile exclusiv cat vor tine stocurile distribuitorilor autorizati Microsoft. Dupa acest moment nu vor mai putea fi gasite pe rafturile magazinelor din Romania sub titlu oficial.

Dupa aceasta data vor putea fi comandate in afara stocului doar licente Windows 10 OEM. Windows 10 OEM beneficiaza de drept de downgrade la Windows 8.1 Pro si Windows 7 Professional pana la incetarea perioadei de suport extins a versiunii la care se face downgrade. Oricum Microsoft nu mai oferta suport de tip mainstream pentru Windows 7 inca din 13 ianuarie 2015, urmand ca suportul extins sa se incheie abia pe 14 ianuarie 2020.

Pentru Windows 8 si 8.1 situatia sta putin diferit. Astfel ca incetarea suportului mainstream se va face odata cu 9 ianuarie 2018, urmand ca suportul extins sa se incheie pe 10 ianuarie 2023.

Ce reprezinta un ciclu de viata a unui produs software Microsoft?
Fiecare produs Windows are un ciclu de viata. Ciclul de viata incepe odată cu lansarea produsului si se termina cand produsului nu i se mai ofera asistenta. Cunoasterea datelor cheie din acest ciclu de viata va ajuta sa luati decizii in cunostinta de cauza, de exemplu cand sa faceti upgrade sau alte modificari la software. Asistenta pentru Windows 7 RTM fara niciun pachet Service Pack s-a terminat pe 9 aprilie 2013.

Oprirea vanzarilor produselor Microsoft Windows
Oprirea vanzarilor se refera la data la care o anumita versiune de Windows nu mai este livrata către distribuitori sau catre producatorii de echipamente originale (OEM). Exemple de OEM-uri sunt Dell si Toshiba – producători de PC-uri care preinstalează deseori software-ul Windows.

Tabelul de mai jos prezinta datele oficiale de incetare a vanzarilor pentru sistemle de operare Windows
windows-7-opreste-comercializarea

Asa ca nu va mai faceti planuri si sa nu mai includeti in proiectele voastre echipamente care vin cu Windows 7 preinstalat pentru ca este posibil sa nu le mai gasiti la distribuitorii oficiali. Cu alte cuvinte incepeti sa mergeti pe ultima versiune si promovati in continuare Windwos 10

Comenteaza direct de pe contul tau de Facebook

About The Author

Marian Calinescu

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Asus F550JX - i7 4720HQ, 15" FHD, 8GB DDR3, 120GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 950M 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung S6 si cu un Nikon D3000.

Related Posts