Plățile smartphone-urilor de 5G vor crește cu 255% până în 2021, ajungând la aproape 110 milioane de unități, a declarat un nou raport.

Potrivit Counterpoint Research, în timp ce creșterea va fi lentă în faza inițială de comercializare în 2019, va exista o creștere a vânzărilor odată ce țările se vor schimba de la infrastructură non-standalone la standart 5G.

“De asemenea, se așteaptă ca chip-urile de 5G să aibă un punct de preț mai ridicat, ceea ce va conduce inițial costul dispozitivelor. Dispozitivele cu capacitate de 5G vor fi premium doar la început, de asemenea doar o mână de țări vor implementa prima infrastructură de 5G”, a declarat Tom Kang într-o declarație.

Statele Unite, Coreea, China și Japonia vor fi piețe-cheie pentru dezvoltarea infrastructurii 5G și creșterea vânzărilor de smartphone-uri.

“Vedem o serie de progrese majore în SUA, Coreea de Sud, China și Japonia și se așteaptă ca, creșterea să fie concentrată în aceste țări datorită planurilor lor de lansare pentru 5G începând din 2019”, a declarat analistul de cercetare Maurice Klaehne.

Alte țări, în special în Europa, au mai multe șanse de a face salt față de 5G, deoarece vor dori să aștepte apariția unor cazuri concrete de afaceri, înainte de a se angaja pe deplin în tranziție.

Piața generală a dispozitivelor va încetini până la un CAGR de 1-2 procente în perioada 2018-2021, datorită saturației pieței și a inovațiilor de produse care nu stimulează creșterea.

“Dispozitivele 5G vor începe să câștige cote în piață, dar tranziția globală la 5G ar putea fi lentă și constantă. Odată ce vom stabili cazuri de afaceri 5G și infrastructură mai bune, piața va începe să vadă vânzări mai mari pe ansamblu”, a subliniat directorul de cercetare, Peter Richardson.

Lasa un comentariu

About The Author

Redactor & Junior SEO

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.