Dropbox a colaborat cu Google pentru a oferi utilizatorilor G Suite acces la platforma de stocare cloud. Noua mișcare vine o săptămână după ce compania din San Francisco a depus o ofertă publică inițială (IPO) pentru a ridica o sumă estimată de 500 de milioane de dolari. Compania, în 2014, a făcut legătura cu Microsoft pentru a oferi accesul Dropbox din aplicațiile Office, inclusiv Word, Excel și PowerPoint.

Cu noul parteneriat strategic, utilizatorii G Suite vor putea crea, deschide și edita fișierele Google Docs, Sheets și Slides direct din cadrul Dropbox. Utilizatorii care utilizează deja Dropbox vor putea, de asemenea, să deschidă și să editeze fișiere compatibile direct în Google Docs, Sheets și Slides. Mai mult, echipa Dropbox intenționează să aducă integrarea G Suite nativă cu Gmail și Hangouts pentru a extinde cele mai recente legături.

Există dezvoltări pentru a construi un nou Dropbox pentru Gmail Add-On, care va permite utilizatorilor să selecteze și să genereze link-uri de fișiere Dropbox din Gmail. Acest lucru va depăși o opțiune de generare a link-urilor simple și va permite utilizatorilor să aleagă metadatele din conținutul Dropbox pe care ar dori să le vizioneze în Gmail, inclusiv data creată, ultima salvată și ultimul acces. În mod similar, o integrare Dropbox în Google Hangouts va permite utilizatorilor să caute, să le partajeze și să previzualizeze fișierele Dropbox chiar de la un chat Hangouts.

Echipele Dropbox și Google Cloud colaborează pentru a face ca noile integrații Gmail și Hangouts să fie difuzate cândva în a doua jumătate a anului 2018.

“Vrem să ușurăm utilizatorii noștri să lucreze pe mai multe dispozitive cu instrumentele pe care le iubesc. Acest parteneriat cu Google Cloud este o modalitate nouă de a crea o locuință unificată pentru conținut și despre conversațiile din jurul acesteia. Suntem încântați să colaborăm cu Google pentru a centraliza echipele de informații care se bazează în fiecare zi”.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.