La VidCon 2017, Google a anuntat o gramada de lucruri noi si caracteristici pentru YouTube, inclusiv un nou format VR, actualizari ce promit sa aduca noi functii pentru aplicatia YouTube si disponibilitatea serviciului YouTube TV pe mai multe piete.

Google a realizat ca filmarea videoclipurilor in 360 ​​de grade nu este o sarcina usoara pentru majoritatea creatorilor de continut. Nu numai ca filmarea continutului in 360 de grade este o sarcina grea, ci si costisitoare, deoarece necesita investitii in echipamente care nu sunt chiar atat de ieftine.

Astfel, pentru a aborda aceasta problema si pentru a face VR accesibil mai multor utilizatori, Google a introdus un nou format video pentru VR numit VR180. Dupa cum sugereaza si numele, VR180 permite filmarea si vizionarea continutului la 180 de grade – spre deosebire de formatul VR traditional, care ofera o experienta completa de 360 ​​de grade.

Trecerea la noul format ar trebui sa contribuie, de asemenea, la reducerea utilizarii datelor, dat fiind ca imaginile de 180 de grade vor presupune mai putina latime de banda. Google declara ca lucreaza cu producatorii de camere ca LG, Yi si Lenovo pentru a construi camere noi VR180, care vor costa “cat mai putine sute de dolari”. Veti putea sa va bucurati de videoclipuri VR la 180 de grade prin intermediul aplicatiei oficiale YouTube cu Google Cardboard, Daydream sau PlayStation VR.

Google a anuntat, de asemenea, cateva actualizari noi ale aplicatiei oficiale YouTube, care vor fi lansate in urmatoarele saptamani. De exemplu, o noua actualizare a aplicatiei YouTube va permite sa va adaptati mai bine la o mare varietate de formate video. In plus, daca vizionati un videoclip orizontal, patrat sau vertical, noul player dinamic se va adapta automat dimensiunii videoclipului pentru a oferi o experienta de vizionare fara probleme.

O alta caracteristica care vine in sfarsit pe aplicatia YouTube pentru mobil este abilitatea de a partaja videoclipuri cu prietenii si familia direct din aplicatia YouTube. Pana in prezent, functia de partajare incorporata era disponibila numai in Canada, dar Google a anuntat ca aceasta caracteristica va fi lansata in mai multe regiuni in urmatoarele saptamani, caracteristica fiind intalnita in America Latina, urmata de SUA.

Intre timp, Google extinde, de asemenea, disponibilitatea noului serviciu YouTube TV catre mai multe piete. La inceput, aceasta initiativa era disponibila numai pentru clientii din New York, Los Angeles, Chicago, Philadelphia si zona San Francisco Bay. Dar, ca parte dintr-o serie de anunturi noi, YouTube a declarat ca serviciul TV live se extinde pe alte zece piete.

Iata tarile care urmeaza sa primeasca acest serviciu: Dallas-Ft. Worth, Washington, D.C., Houston, Atlanta, Phoenix, Detroit, Minneapolis-St. Paul, Miami-Ft. Lauderdale, Orlando-Daytona Beach-Melbourne si Charlotte, acestea vor putea in curand sa se alature experientei. De asemenea, asistenta pentru YouTube TV va fi lansata in aceste zone in saptamanile viitoare.

Aceasta este o extindere destul de mare si acopera un numar foarte mare de oameni. De asemenea, sa intamplat destul de repede, asa ca poate vom auzi in curand si mai multe piete.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.