Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a raspuns miercuri pentru președintele american, Donald Trump, după ce liderul Statelor Unite a acuzat rețeaua socială ca este “întotdeauna anti-Trump”. Zuckerberg a respins ideea, contrazicand ca Facebook lucreaza pentru a asigura “alegeri libere si corecte” cu o platforma online care nu favorizeaza o parte fata de alta.

Postul lui Zuckerberg peFacebook a venit după ce Trump a acuzat rețeaua socială de părtinire într-un tweet de dimineață care a citit:

“Facebook a fost întotdeauna anti-Trump. Rețelele au fost întotdeauna anti-Trump, prin urmare, Fake News, au fost anti-Trump.”

Dimineața, Twitter-urile au fost un semn distinctiv al președintelui Trump.

“Trump spune că Facebook este împotriva lui. Liberalii spun că l-am ajutat pe Trump”, a spus Zuckerberg în postul său. “Ambele părți sunt deranjate de idei și de conținut de care nu-i plac. Așa arăta o platformă pentru toate ideile”.

Facebook, săptămâna trecută a declarat că anunțurile legate de Rusia în rețeaua socială care vizează inflamarea tensiunilor din jurul alegerilor prezidențiale, din SUA de anul trecut, vor fi date Congresului. Anunțurile au căutat să semene discordie între americani cu privire la aspectele sociale legate de butonul de tip hot-touch.

Știri ale deciziei au venit cu precizarea că Facebook se opune eforturilor de a utiliza rețeaua socială, ca lider pentru a se amesteca cu alegerile din SUA sau din alte părți. “După alegeri, am făcut un comentariu. M-am gândit că ideea dezinformării pe Facebook a schimbat rezultatul alegerilor, a fost o idee nebună”, a spus Zuckerberg.

El a afirmat că cel mai mare rol al lui Facebook în alegeri a fost ca o platformă pentru candidații și cetățenii să comunice direct unul cu altul în ceea ce privește problemele. Comitetul de informații al senatului a cerut companiilor de top Google, Facebook și Twitter să depună mărturie despre interferențele rusești în politica americană, a confirmat senatorul miercuri.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.