Cele mai bune Carduri de Memorie pentru Camere Auto Dash Cam in 2021

De cele mai multe ori atunci cand iti cumperi o camera auto de bord nu primesti in pachet un card de memorie pe care sa stochezi inregistrarile. Acest lucru te determina sa faci o munca suplimentara de research pentru a afla ce tip de card este compatibil cu camera ta si care este cea mai buna alegere pe care o poti face.

Ei bine, ca sa nu mai pierzi tu timp iti vom explica noi ce aspecte sa iei in considerare atunci cand vrei sa iti achizitionezi un card de memorie pentru camera auto.

In primul rand trebuie sa stii ca prin procesul de scriere si rescriere fisiere video, camera auto deterioreaza, in mod lent si permanent, mici parti ale memoriei cardului. In acest sens, producatorii de cipuri de memorie au creat carduri mult mai rezistente fata de cele clasice, fiind adaptate la procese si conditii dificile de utilizare.

In acest sens, producatorii au creat o seria nouă de carduri de memorie pe care au denumit-o EDNURANCE. Aceasta clasa noua de carduri este destinată pentru a fi folosita in echipamente care lucreaza in conditii mai dificile, in cazul nostru camerele auto de bord (dashcam). Se presupune ca in mod permanent camerele auto sunt supuse la conditii speciale si la temperaturi extreme, fie ca este vorba de valori negative sau pozitive. Asadar, camera de bord ruleaza atat in conditii de temperaturi scazute, in anotimpul rece, cat si in conditii de caldura excesiva atunci cand in masina temperaturile pot ajunge pana la 80-90°C.

Iata mai jos TOP 4 Carduri de Memorie recomandate pentru Camerele auto Dashcam:

1. Card de memorie Samsung Pro Endurance – 32GB/ 64GB / 128GB

  • Viteza de citire: 100 MB/s;
  • Viteza de scriere: 30 MB/CF: UHS-I;

La fel ca si in cazul SSD-urilor, Samsung Pro isi extinde suprematia si in zona de carduri de memorie, mentinandu-si astfel pozitia de lider si fiind cunoscut pentru performante, rezistenta si garantie.

2. Card de memorie Sandisk High Endurance – 32GB/ 64GB / 128GB/ 256gGB

  • Viteza de citire: 100 MB/s;
  • Viteza de scriere: 40 MB/s;

Sandisk a lansat recent o noua serie de carduri de memorie, Max Endurance, o clasa noua, superioara fata de High Endurance. In acest moment, noua serie nu este accesibila in Romania si vine la preturi ceva mai mari fata de clasa High.

3. Card de memorie ADATA High Endurance – 32GB/ 64GB / 128GB /256GB

  • Viteza de citire: 100 MB/s;
  • Viteza de scriere: 80 MB/s;

4. Card de memorie Kingston Endurance – 32GB/ 64GB / 128GB

  • Viteza de citire 32GB / 64GB / 128GB: 95 MB/s;
  • Viteza de scriere 32GB & 64GB: 30 MB/s;
  • Viteza de scriere 128GB: 45 MB/s;

Kingston are o istorie bogata la nivel de memorii, fiind un reprezentant redutabil pe acest segment. A reusit sa intre si in zona de Endurance cu trei variante de dimensiune.

Toate aceste modele din gama ENDURANCE au o traditie foarte recenta de aproximativ 3 ani, insa fiabilitatea lor a fost dovedita in aceasta perioada. Clasa Endurance este mult mai rezistenta si mai durabila prevenind deteriorarea fisierelor de pe card.
Asadar, atunci cand esti in cautarea unui card de memorie pentru camera ta de bord, este necesar sa ai in vedere urmatoarele aspecte:
1. Capacitate
Cu cat mai mare cu atat mai bine. Camera ta video de masina inregistreaza continuu, motiv pentru care este nevoie de spatiu generos. Bineinteles, orice camera are rolul de a rescrie date peste cele vechi in caz de epuziare spatiu de stocare, insa este confortabil sa stii ca ai clipuri recente. Atentie la limitele impuse de producatorul dashcam-ului tau.
Recomandare capacitate: MicroSD 32GB, 64GB, 128GB
2. Viteza
Vitezele de citire si scriere sunt, de asemenea, de o importanta maxima, pentru a evita deteriorarea fisierelor. Bine de stiut este faptul ca nu toate cardurile microSD vor functiona corect si complet cu camera ta de bord. Alegerea unui card din gama Endurance te va tine la viteze de scriere intre 30 MB/s si 80 MB/s si la viteze de citire intre 95 MB/s si 100 MB/s.
Recomandare viteza: scriere – 30 MB/s si 80 MB/s | citire – 95 MB/s si 100 MB/s
3. Clasa
Tipul cardului este un alt aspect important in alegerea potrivita. Este clar ca in acest moment clasa Endurance este cea mai potrivita pentru orice tip de dashcam, insa acest lucru nu inseamna ca nu putem folosi si alte tipuri de carduri. De exemplu eu am folosit la inceput un SanDisk Micro SD , 32GB, Class 10 care s-a descurcat decent, insa mi-a creat probleme in zona de fisiere corupte. Nu mai zic de faptul ca am schimbat in jur de 5 carduri din acest model pentru ca la fiecare umplere se defectau irecuperabil. Pana mi-am dat seama ca nu folosesc tipul de memory card potrivit. Asa am ajuns la clasa Endurance.
Recomandare clasa: Endurance, Extreme Plus, Extreme Pro, Evo Plus etc.
Toate recomadarile din acest articol iti vor oferi pe langa un plus de spatiu si viteza pentru inregistrarile tale, si un plus de incredere in rezitenta si durabilitate. Este foarte important sa alegi un card de memorie potrivit pentru camera ta auto, iar acest lucru se va vedea imediat.

Vezi toate cardurile de memorie recomandate aici.

Lasa un comentariu

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.