AMD va lansa noua serie de placi video RX7000, pe 3 noiembrie

AMD a confirmat că va prezenta noua seria de placi video RX7000 bazate pe arhitectura  RDNA 3, la începutul lunii noiembrie, ceea ce înseamnă că nu mai avem mult de așteptat. Așadar, vom vedea o luptă stransă pe mai multe niveluri, între AMD Radeon, NVIDIA și Intel Arc.

Plăcile video din seria AMD Radeon RX 7000  vor folosi viitoarea arhitectură AMD RDNA 3. Există informații conform cărora RDNA 3 va folosi un design special conceput cu un GDC (Graphics Complex Die) de 5nm și MCD (Memory Complex Die) de 6nm. Un astfel de design amintește de recentul procesor AMD Ryzen 7 5800X3D, care a folosit, de asemenea, un proces de asezare a cipurilor.

Alte informatii transpun ideea că arhitectura îmbunătățită ar putea duce la o creștere de până la 130% a performanțelor de rasterizare pentru GPU-ul emblematic (probabil AMD RX 7900 XTX), în comparație cu AMD RX 6900 XT. Dacă se dovedește că informația va fi adevărată, vom avea o veritabilă bătălie între AMD și Nvidia.

AMD  a confirmat deja că va livra o creștere de cel putin 50% a performanței per wat cu noua arhitectură RDNA3.

AMD va lansat si modelele mid-range in acelasi timp ceea ce reprezinta cu siguranta un plus fata de NVIDIA care a lansat noua serie doar cu un model din varful de gama: 4090.

Seria AMD RX 7000 va avea un varf de gama nou, pentru entuziaști AMD RX 7900 XTX și AMD RX 7900 XT, ambele echipate cu Navi 31 GPU.

Evenimentul de lansare va avea loc pe 3 noiembrie 2022, la ora 23:00 și va fi transmisă live din Las Vegas pe canalul AMD de YouTube.

 

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.