WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie instant, a lansat recent funcția “Ștergeți pentru toată lumea”. Dar mesajele șterse într-adevăr dispar de pe telefon ? Un nou raport susține că mesajele WhatsApp care sunt șterse sunt de fapt încă în dispozitiv și pot fi ușor accesate.

Blogul spaniol, Android Jefe, a susținut că mesajele șterse sunt prezente în jurnalul de notificări al dispozitivului. Se adaugă faptul că destinatarul poate accesa cu ușurință mesajele șterse, indiferent dacă a fost șters de la sfârșitul expeditorului. “Ceea ce am descoperit este că mesajele sunt stocate în registrul de notificări al sistemului Android. Deci, este doar o chestiune de a intra în acea înregistrare pentru a vedea mesajele pe care altă persoană le-a șters”, a spus blogul.

Blogul explică faptul că oricine poate accesa mesajele WhatsApp șterse, trimise prin intermediul unei aplicații terțe numite Istoric de notificări, care poate fi descărcată prin Google Play. După descărcarea aplicației, utilizatorii vor trebui să caute mesajul din jurnalul de notificări Android. Acei utilizatori care folosesc lansatoare de terțe, ca Nova Launcher, le este chiar mai ușor. Jurnalul de notificări poate fi accesat fără a fi nevoie de o aplicație suplimentară. Apăsați lung pe ecranul de pornire, apoi apăsați pe Widgets> Activities> Settings> Jurnal de notificări. Apoi puteți accesa jurnalul de notificări al sistemului. În mod similar, în stoc Android, un widget Setări poate oferi și acces la jurnalul de notificări.

UrbanTeh, a încercat atât aplicația terță parte din Istoricul de notificări, cât și metoda de activități descrisă mai sus. A descoperit că trucul a lucrat pe un dispozitiv Android. Cu toate acestea, există câteva limitări, deoarece mesajele care au generat o notificare pe dispozitiv pot fi preluate. Jurnalul de notificări salvează numai mesajele de pe dispozitiv până când este repornit. Odată reluat, am observat că jurnalul a fost șters.

Metoda, cu toate acestea, are o restricție pe care vor fi vizibile numai primele 100 de caractere ale mesajului șters. Caracteristica este disponibilă numai pentru utilizatorii care rulează Android 7.0 și versiuni ulterioare. Utilizatorii pot recupera numai text, ceea ce înseamnă că orice fișier media nu poate fi recuperat.

Nu este pentru prima oară când au apărut rapoarte de recuperare a mesajelor șterse. Jonathan Zdziarski, expert iOS, a susținut anul trecut că WhatsApp salvează jurnale de chat pe dispozitiv, în ciuda faptului că a fost arhivat sau șters.

Unul dintre cele mai mari cazuri de utilizare a funcției Ștergere pentru toată lumea, a fost atunci când un utilizator trimite un mesaj la chat greșit sau dacă mesajul trimis conține o greșeală. Este cea mai recentă caracteristică adăugată la WhatsApp într-o listă lungă de caracteristici introduse în acest an și este cea mai mare schimbare a aplicației de chat.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.