Review Gigabyte GeForce RTX 3070 EAGLE OC 8GB GDDR6

Salutare tuturor!

Astazi voi face un review Placii video Gigabyte GeForce RTX 3070 EAGLE OC 8G, din perspectiva unui utilizator mediu de gaming. Nu sunt cel mai tehnic tip insa voi incerca sa punctez cele mai importante si mai interesante aspecte legate atat de specificatii cat si despre experienta efectiva de gaming.

In primul rand o sa trec in revista toate componentele alaturi de care am pus in valoare aceasta “little baby rocket” pentru a avea o imagine de ansamblu al PC-ului ca intreg.

So, o prezint pe scurt toate componentele cu link (afiliere) catre diferite site-uri de unde le-am si achizitionat, pentru a le putea vedea detaliat:

INTRODUCERE

Povestea interesanta a acesti serii este marcata de faptul ca performantele sale sunt usor peste ceea ce scoate un RTX 2080 Ti, dar la un pret mult mai mic. Testele au fost facute de nenumarate site-uri specializate in benchmark-uri, iar rezultatele intaresc ideea ca RTX 3070 este mai buna si decat seria 2080 Ti, varful de performanta al seriei anterioare.

Lansata la sfarsit de Octombrie 2020, placa video Gigabyte GeForce RTX 3070 EAGLE OC 8G, este Entry-Level-ul serie Gigabyte RTX 3070, alaturi de varianta fara Overclock. Asadar, intr-un clasament, seria RTX 3070 de la Gigabyte, cuprinde urmatoarele modele:

Gigabyte GeForce RTX™ 3070 EAGLE 8G

Gigabyte GeForce RTX™ 3070 EAGLE OC 8G

Gigabyte GeForce RTX™ 3070 VISION OC 8G

Gigabyte GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G

Gigabyte AORUS GeForce RTX™ 3070 MASTER 8G (rev. 1.0/1.1)

SPECIFICATII

In acest test avem oportunitatea de a testa performantele unei placi video RTX 3070 din mai multe puncte de vedere. Inainte de a trece la teste efective am considerat ca este important sa specificam principalele caracteristici tehnice ale placii video Gigabyte GeForce RTX™ 3070 EAGLE OC 8G.

Graphics Processing GeForce RTX™ 3070
Core Clock 1‎770 MHz
CUDA® Cores 5‎888
Memory Clock 1‎4000 MHz
Memory Size 8‎ GB
Memory Type GDDR6
Memory Bus 2‎56 bit
Memory (GB/sec) 4‎48 GB/s
Card Bus PCI-E 4.0 x 16
Digital max resolution 7‎680×4320@60Hz
Card size L=282 W=115 H=41 mm
Recommended PSU 6‎50W
Power Connectors 8‎ pin*1 + 6 pin*1
Output DisplayPort  x 2 + HDMI 2.1 x 2

GALERIE DE IMAGINI

In zilele noastre nu este importanta doar performanta unei placi video de top ci si aspectul fizic, care de cele mai multe ori, este un criteriu primar in alegerea unui model. Design-ul unei placi video este un subiect sensibil cand vine vorba de integrarea intr-un sistem cu tematica, aici fiecare avand gusturi si preferinte diferite. Gigabyte GeForce RTX™ 3070 EAGLE OC 8G are un design nou, clasic, imbunatatit, cu culori neutre care nu impresioneaza foarte mult din punct de vedere vizual.

Personal ma asteptam la mai mult RGB integrat in aceasta placa video pentru un impact mai puternic si mai gaming style, insa este un model entry-level al seriei, ceea ce ii confera, oarecum, o scuza in acest sens. Bineinteles, nici cu AORUS GeForce RTX™ 3070 MASTER nu imi e rusine, acesta model fiind cu mult sub seria anterioara 2070, la capitolul RGB.

DESIGN

Gigabyte RTX 3070 Eagle OC 8G nu este cea mai spectaculoasa si nici cea mai voluminoasa placa video din seria 3000, deci nu vor exista probleme in ceea ce priveste potrivirea acesteia pe placa de baza si cel mai probabil se va potrivi in orice carcasa. Partea superioara este protejata de o placa din metal care are inscriptionate logo-urile Gigabyte, Eagle si Geforce RTX.

Pe margine sunt inscriptionate logo-urile GEFORCE RTX și Gigabyte, cel din urma avand un element cu iluminare RGB. Din punctul meu de vedere iluminarea RGB cu care vine acest model este slab reprezentata. Ma asteptam la mai multe elemente RGB integrate.

Tot la capitolul design, Gigabyte RTX 3070 Eagle OC 8G vine cu tri ventilatoare de 80 mm si cu un sistem de racire Windforce, care impreuna cu o serie de heat sink-uri, asigura o racire buna, utilizata si pe modelele anterioare. Toate elementele, cum ar fi modulele de memorie, sectiunea de alimentare si core-ul grafic, sunt conectate la radiatorul placii, deci nu trebuie sa ne facem griji cu privire la supraincalzirea memoriei sau a zonei de alimentare.

SOFTWARE

De la an la an, producatorii de placi video aduc produselor imbunatatiri software pentru o experienta de gaming diferita. Gigabyte are o serie de tool-uri care iti permit sa ai control asupra unor setari de ordin tehnic, estetic sau chiar de overclocking. Este vorba de AORUS Engine, o aplicatie dezvoltata de Gigabyte care iti permite sa faci o serie de modificari placii tale video.

Pentru a controla iluminarea RGB de pe Placa video Gigabyte RTX 3070 Eagle OC, am instalat software-ul despre care am vorbit mai sus, Aorus Engine, un tool usor de instalat si intuitiv.

Cu toate astea, am instalat si renumitul MSI Afterburner pentru a modifica o serie de parametri ai testate.

TESTE

Teste Aplicatii

Pentru prima parte de teste voi merge pe testarea aplicatiilor si a tool-urilor cu ajutorul carora vom avea o imagine de ansamblu a performantelor Gigabyte RTX 3070 Eagle OC.

Pentru inceput am instalat TechPowerUp GPU-Z pentru detaliile tehnice si MSI Afterburner pentru date despre temperaturi si performante. In imaginea de mai jos avem in MSI Afterburner cu date obtinute in idle, cu aplicatii office pe sistem-ul de test detaliat la inceputul articolului.

Testele au fost facute fara Overclock supliemntar.  Gigabyte RTX 3070 Eagle OC poate fi overclockat suplimentar chiar daca varianta de la producator vine deja cu Overclock din fabrica. Procesul este relativ usor de realizat si se poate face atat din MSI Afterburner cat si din MSI Dragon Center prin accesarea meniului GAMING Mode – Scenario – Extreme Performance.

Teste GAMING

Pentru testele efective din jocuri am trecut in revista o lista scurta de jocuri prin care imi mai pierd eu timpul uneori. Am testat intens PUBG, GTA5, Read Dead Online, FarCry 5, CS:GO si pe alocuri Call of Duty.

Pentru PUBG, jocul cu cele mai multe ore jucate, lucrurile stau in felul urmator:

Temperturi: min: 35°C –  max: 78°C

Framerate: min: 90 FPS – max: 200 FPS

Fan speed: min: 74% – max: 88%

GPU usage: min: 0% – max: 99%

CPU temp: min: 47°C – max: 90°C

Memory RAM usage: min: 6958 MB – max: 19254 MB

Mai jos am lasat un sample cu un colaj de Kills din PUBG

Review Gigabyte GeForce RTX 3070 EAGLE OC 8GB GDDR6
Design6.5
Performante8.4
Software7.9
Gaming9
Pret3.5
PRO
  • Performanta crescuta
  • Desing compact
  • Materiale premium
CONTRA
  • RGB Slab
  • Pret Imens
7.1Overall Score
Reader Rating: (1 Vote)
8.5

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.