Merita investiția intr-un purificator de aer?

Prima intrebare a orcarei persoane care doreste sa isi achizitioneze un purificator de aer este daca merita investitia. Pana sa aflam raspunsul, haide mai intai sa vedem ceea ce face un purificator de aer.

Ce este un purificator de aer si cum ne ajuta?

In ultimii ani termenul de purificator de aer a capatat din ce in ce mai multa popularitate, poate si din cauza faptului ca aerul este afectat calitativ de agentii poluanti din atmosfera. Detalii complete despre tot ceea ce inseamna purificatoare de aer poti gasit pe toppurificatoare.ro

Este important sa stim cum functioneaza un purificator de aer pentru a intelege daca in final merita investitia.

Asadar, purificatorul de aer este un dispozitiv de filtrare a aerului intr-o incapere, ce utilizeaza un filtru special care retine particulele mici din aer. Acesta functioneaza pe un principiu relativ simplu: aerul din incapaere este absorbit cu ajutorul unui motor/ventilator, iar trece printr-un filtru ce opreste aproape orice paricula, chiar si pe cele invizibile. Ulterior, aerul purificat este scos din dispozitiv si este impins inpoi in incapere asigurand un flux continu de aer proaspat.

Cum să alegi un purificator de aer?

In acest moment in piata exista foarte multe modele de purificatoare de aer care au fiecare principii de functionare diferite, tipuri de filtre, capacitate, perimetru de acoperire sau nivel de zgomot.

Cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le urmaresti la un purificator de aer sunt urmatoarele:

1. Tip filtru

Fiecare producator de purificatoare de aer pune la dispozitie utilizatorilor mai multe tipuri de filtre, fiecare avand o functie speciala, capabila sa neutralizeze un anumit tip de poluant. In functie de nevoile tale poti alege filtru HEPA, filtru antibacterian, filtru Formaldehina, filtru Antiformaldehidic etc.

2. Flux de aer (debitul de aer sau capacitatea de absorbtie)

Un alt aspect important de urmarit atunci cand doresti sa iti achizitionezi un purificator este fluxul de aer. In functie de aria pe care doresti sa o acoperi este necesar sa te uiti la cati metri cubi de aer poate dispozitivul sa purifice pe ora (m³/ora). Purificatoarele sunt impartite pe mai multe segmente in ceea ce priveste fluxul de aer, aceste incepand de la sub 100 m³/ora si pana la peste 500 m³/ora.

3. Nivelul de zgomot

O alta caracteristica pe care vrei sa o iei in calcul este nivelul de zgomot care se masoara in decibeli (dB). Asa cum spuneam la inceput, purificatoarele au un ventilator care prin miscare absoarbe un volum de aer. Acesta antreneaza odata cu miscarea si zgomot care poate fi uneori deranjant, mai ales atunci cand aparatul este pozitionat intr-o incapere de tip dormitor.

Urmareste treptele de viteza din functiile purificatorului de aer si nivelul de zgomot produs de ventilator e fiecare treapta.

4. Functiile purificatorului

Probabil cea mai interesanta caracteristica la care trebuie sa fii atent este spectrul de functii. Deseori aceste functii pot fi activate si monitorizate direct de aplicatia de pe telefonul mobil. Cele mai utile functii pe care le recomand sa le luati in calcul sunt legate de senzori: senzor de aer curat, senzor de umiditate, senzor filtre, senzor apa etc.

Alte functii interesante pot fi: umidificator, lampa UV, night mode, timer sau indicator status filtru.

Concluzii

Rolul unui purificator de aer este de a mentine un nivel scazut de poluanti din casa. Important pentru unii oameni este ca purificatorul poate elimina o serie de alergeni, iar acest lucru poate fi foarte util atunci cand te confrunti cu probleme precum astmul sau alergiile le praf sau la polen.

Asadar, purificatorul de aer asigura un plus de calitate aerului din casa si il mentine curat in mod constant, ferindu-te de agentii polunati din atmosfera care cu siguranta ajung si in case.

Merita investitia!

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.