Stim cu totii ca in momentul in care nu iti platesti un abonament de telefonie mobila, internet sau TV vei primi notificari acasa cu sume de plata si amenintari cu exectuare si trimiterea in judecata.

Daca sunteti in aceasta situatie va prezin o metoda da a scapa de aceste harturi din partea firmelor de recuperare, insa trebuie sa indepliniti catva simple formalitati. In cazul in care nu te descurci singur si ai nevoie de ajutor ne poti contacta la adresa de mail viorel@iasivezi.com

In primul rand trebuie sa stii ca aceste taxe de rezilieri, daune contract, daune reziliere sunt abuzive conform legii nr.193/2000 „Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat sau conditionat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale”

Ce trebuie sa faci?

1. Adreseaza-te operatorului si cerei in scris rezilierea contractului. Solicita raspuns scris pe email sau prin posta. DESCARCA AICI model de cerere. Adresa la care poti trimite solicitarea este serviciul.clienti@orange.ro

2. Asteapta raspuns de la Orange si in momentul in care il primesti (dureaza 15 zile lucratoare) poti folosi raspunsul impotriva lor.

3. In caz ca nu raspunde poti folosi dovada email-ului in procesul de transmitere a reclamatiei la ANPC. Copiaza email-ul trimis si mentioneaza data trimiterii acestuia.

4. Intra pe site-ul oficial ANPC aici (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului) si ataseaza sesiarea/reclamatia.

Apasa butonul DA apoi apasa butonul ACCESEAZA FORMULARUL DE DEPUNERE ONLINE ca in imaginea de mai jos.

Completati datele corecte si complete fara nici o teama, acestea fiind foarte importante in procesul de rezolvare a cererii.
Mentioneaza in campul “Detalii cu privire la aspectele reclamate” o poveste frumoasa cum opreatorul nu doreste rezilierea abonamentului pe cale amiabila si ataseaza dovada raspunsului celor de la Orange inclusiv o copie a contractului. Trebuie sa ai minim 2 documente atasate de tipul document sau poza in format .jpg sau .pdf

Procedura aceasta este valabila pentru toate tipurile de contract. In acest mod poti rezilia si abonament de voce, date (internet), TV (televiziune) sau telefonie fixa.

In cazul in care nu te descurci te rog sa ne lasi un comentariu sau foloseste formularul de contact

evomag.ro

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

2 Responses

  1. Rotaru Constantin

    salut,am contract la orange pe 2 ani cuprinzand un abonament de voce plus rata telefon si am 8 luni parcursi in acest contract, se poate rezilia platind rata integral?

    Reply
  2. Orosz Margareta

    Am un abonament care azi expiră ,va rog reziliere la acest abonament ,nu mai doresc… aștept răspuns …mulțumesc!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.