Huawei, gigantul de telecomunicații chinez, dezvoltă un nou asistent vocal care să aibă o mai mare conștientizare a emoțiilor umane. Alți asistenți virtuali, cum ar fi Asistentul Google, Amazon Alexa și Apple Siri, servesc în principal pentru a informa și a primi instrucțiuni de la utilizator. Între timp, Huawei, care are deja un asistent pentru clienții chinezi, lucrează acum la un nou software care va oferi interacțiuni emoționale.

Ca pe un raport CNBC citând un executiv al companiei, Huawei intenționează să schimbe modul în care utilizatorii vorbesc cu asistenții virtuali, făcând conversațiile mai interactive. La summit-ul analitic global al Huawei din China, Felix Zhang, vicepreședinte al departamentului de Software Engineering, într-un interviu acordat CNBC, a declarat:

“Vrem să oferim interacțiuni emoționale. Credem că în viitor toți utilizatorii finali doresc sa pot interacționa cu sistemul în modul emoțional. Aceasta este direcția pe care o vedem pe termen lung.”

Asistentul AI viitor al Huawei, va încerca să mențină o conversație cât mai mult timp posibil, astfel încât un utilizator să nu se simtă singur, a declarat James Lu, director al managementului produselor AI la grupul de consumatori Huawei. El a adăugat că “primul pas este să-i oferi asistentului tău un IQ ridicat”, după care programarea ar trebui să-i dea un EQ înalt (coeficientul emoțional).

Interesant, directorii Huawei au fost citați pentru a spune că filmul SF “Her” a fost o sursă de inspirație. În film, actorul principal se îndrăgostește de un asistent de voce artificial, care învață să se adapteze la cerințele sale emoționale. Zhang a adăugat: “Samantha este un vis pentru toți inginerii, ca și în film, puteți chiar să scăpați de iubitele voastre”.

Lasa un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.