Hour of Code: Romania in topul tarilor participante la o ora de programare

România este în topul mondial al țărilor participante la evenimentul Hour of Code (Ora de Programare), după Statele Unite, Canada și Italia, fiind a doua țară din Europa ca număr de evenimente organizate.

Românii au ales sa încerce o oră de programare în perioada 5-11 Decembrie 2016, demonstrând încă o dată interesul crescut pentru tehnologie și programare, mai ales în rândul elevilor și tinerilor. Platforma ro.code.org a fost accesată în doar o săptămână de peste 1.500.000 de utilizatori unici.

Hour of Code (Ora de Programare), evenimentul desfășurat anul acesta între 5 și 11 decembrie, este cel mai mare eveniment educațional din istorie care iși propune să apropie elevii de tehnologie și să le ofere șansa de a-și descoperi pasiunea pentru una dintre cele mai căutate și apreciate aptitudini la nivel internațional – programarea. În cadrul unui eveniment de o oră, fiecare român a putut învăța bazele programării cu ajutorul resurselor puse la dispoziție în mod gratuit pe site-ul ro.code.org.

“Sunt un “tânăr” de 70 de ani și mă încearcă nostalgia tinereții. Pe timpul tinereții mele nu existau nici măcar cuburile colorate și singurele activități ludice se rezumau la bețele confecționate din nuielele de salcie sau alun. Acum că am calculator și minime noțiuni de navigare pe net, parcă mă încearcă o nostalgie și ceva mă împinge mai departe. De aceea v-aș întreba dacă nu cumva este prea târziu de a face față unui curs de programare pe calculator. Timp am, concediul meu anual este de 365 de zile și odată la 4 ani am o zi bonus. Credeți că pot face față unui curs de 7-14 ani?” – Acesta este unul dintre sutele de mesaje speciale pe care le-au primit coordonatorii evenimentului.

Este cel de-al treilea an în care Hour of Code are loc în România, iar numărul evenimentelor înregistrate a crescut constant. În 2016, aproape 1.900 de evenimente Hour of Code au fost organizate în toate colțurile țării – de la grădinițe până la universități, asociații, companii, biblioteci sau centre de educație incluzivă.

“Vă mulțumim! Pentru noi este un eveniment deosebit: este pentru prima dată când elevii cu cerințe educaționale speciale de la școala noastră participă la “Hour of Code”. Copiii sunt foarte mândri și motivați”, a declarat Teodora Popescu, profesor organizator.

Hour of Code Romania este rezultatul efortului comun prin care companiile, organizațiile, instituțiile, profesorii, elevii, susținătorii și ambasadorii care au înțeles această nevoie a secolului 21 s-au implicat activ în promovarea și organizarea unei ore de programare pentru românii care pot astfel să își descopere o pasiune pentru tehnologie.

“Mai mult decât numarul mare de participanți, a fost extraordinar să vedem bucuria elevilor din toate colțurile țării. Credem că valoarea mare a proiectului este dată de participarea copiilor din medii defavorizate sau din zone ale țării ce în mod normal nu au o expunere către tehnologie sau evenimente precum Hour of Code.”, a declarat Alin Chiriac, Founder & CEO Adfaber.

Dorim să mulțumim sponsorilor Google, Bitdefender, Visma, Metro Systems, UPC, Strategad, partenerilor media: Radio21, Wall-Street, DIGI 24, dar și artiștilor, bloggerilor și vloggerilor: Liviu Teodorescu, Raluka, Adda, Florin Ristei, Smiley, Călin Goia, Pe Românește, Mikey Hash, Zmenta și toți cei care s-au implicat în efortul de comunicare și coordonare al evenimentului național.

Lasa un comentariu

About The Author

Fondator urbanteh.ro Un impatimit al tehnologiei imi impart pasiunile atat in timpul liber cat si la locul de munca inca din 2008 cand am creat primul website. Scriu despre tehnologie in general si lucrez in domeniul IT/Marketing la un cunoscut site de comert online din Romania. Lucrez cu un Laptop Lenovo Legion - i7 7700HQ, 15,6" FHD, 8GB DDR4, 240GB SSD + 1TB HDD, nVidia GTX 1050 Ti 4GB - cu un TV LG 49UF6907, Smart, Ultra HD, IPS 4K, webOS 2.0, Wi-Fi, 124 cm - cu un Samsung Galaxy S8 si cu un Sony Alpha A6000.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.